Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Bedrijven En Personen Opzettelijk Verkocht Onderdelen En Verleend Technische Bijstand

Nederlanders betrokken bij bouw Russische Krimbrug krijgen straffen

Bedrijven en personen opzettelijk verkocht onderdelen en verleend technische bijstand

Vier Nederlandse bedrijven en acht personen hebben straffen opgelegd gekregen van het Openbaar Ministerie (OM) voor hun betrokkenheid bij de bouw van de omstreden Russische brug tussen Rusland en de Krim.

Het OM verwijt deze bedrijven en personen dat zij opzettelijk onderdelen hebben verkocht en technische bijstand hebben verleend aan de bouw van de brug, ondanks het feit dat de EU sancties had ingesteld tegen Rusland vanwege de annexatie van de Krim.

Twee van de Nederlandse bedrijven, die niet bij naam zijn genoemd, hebben direct meegewerkt aan de bouw van de brug. Het is niet bekend om welke onderdelen of technische bijstand het precies gaat.

De Russische Krimbrug, die in 2018 werd geopend, is een belangrijk symbool van de Russische annexatie van de Krim. De brug is ook een belangrijke transportverbinding tussen Rusland en de Krim en is van groot strategisch belang.

Het is niet de eerste keer dat Nederlandse bedrijven worden verdacht van betrokkenheid bij de bouw van de Krimbrug. In 2018 werd bekend dat een Nederlands bedrijf onderdelen had geleverd voor de brug, ondanks de EU-sancties.

De straffen die het OM heeft opgelegd zijn niet bekendgemaakt. Het is ook niet bekend of de bedrijven en personen in beroep zullen gaan tegen de straffen.


Komentar